torsdag 28. januar 2010

Syyyte....


Enn at man skulle bli så sylte forkjøla *syyyte*
Var sikker på at jeg hadde en allergisk reaksjon på jobb i dag, og har nøset og nøset hele dagen... Vel, nå vet jeg bedre.
Nå sitter jeg her full av dårligsamvittighet for at det trolig er 4 gode kolleger som er reist hjem til sitt (ukependler) i dag og trolig kommer til å bli forkjølet de også..
Jaja, sånn kan det gå :)

onsdag 27. januar 2010

I dag er det gulv som studeres...


Så øyet blir stor og vått... Det finnes mye lekkert!

Jeg har funnet ut at Eik er det jeg skal ha, i plank- eller 1 stavs utførelse. Og i en mørk farge... men så er det da om man skal ha parkett eller laminat...

Fordeler og ulemper er det med begge.

Bildet overfor har jeg hentet fra http://www.flottegulv.no/ og der er det stappet med godsaker.

Litt av problemet er jo å innfinne seg med at man bor der man bor, og at å ta på varene kanskje ikke går alltid.

Så nå går jeg gjennom sortementet til alle byggevarekjedene vi har i omland (radius på 2 timers kjøring) for å se hva som finnes. Litt av en jobb *phu*

Heldigvis er det en stund før jeg bestemme meg , men godt å ha god tid - det kan jo hende mannen må overbevises ;)

Mens vi er i gang...




Kjøkken...




Vi har fått tegnet et par-tre flotte forslag til kjøkken til en flott pris av Mobalpa (i huspakken er kjøkken for 100 000), så jeg tror det rimeligste forslaget kom på en merkostnad på 55000 pluss hvitevarer *hjelp*


Jeg tør jo ikke laste opp disse tegningene heller i frykt for å bli saksøkt, men jeg har tegnet et nesten likt kjøkken i planleggeren til IKEA. Har tatt en printscreen slik at dere kanskje klarer å se konturene :)
Om dere stusser på baksiden på "øya" så fikk jeg ikke til å sette dekksider på...

Litt mere hus og sånn...

Den peisen her, eller en tilsvarende skal få flytte inn i stua vår (ja, det nye huset altså). Det er en sånn snerten sak som du kan se rett gjennom, eller ser flammene fra hver siden om du vil. Akkurat denne er fra Nordpeis og heter Jersey.

Vi tenker også å bruke den som en romdeler , men denskal stå inn mot en vegg, så den ikke deler helt av :)

Jeg har for øvrig lånt dette bildet fra nettsiden til Nordpeis

tirsdag 26. januar 2010

Men hva er vitsen med en sånn slutt da?...


Seriøst...
Nå har dramaet bygget seg opp over lengre tid, i ukesvis har jeg vært klistret til tv-skjermen og fulgt dramaet på Seattle Grace Marcy West hospital og Izzie's kamp mot kreften.
Nå som sesongavslutningen var her, klarte de altså å avslutte midt i dødskampen til både Izzie og George (som for øvrig ble overkjørt av en buss)!!!
Og hva er så vitsen med dette?? Om man ønsker så kunne man for lenge siden sett hele neste sesong på nettet, og jeg blir trolig å sjekke hvem som overlever/dør, bare for å finne ro i kroppen i natt. Det kjennes ut som jeg skal få et hjerteinfarkt for å være helt ærlig...
Og der kommer kjernen til min irritasjon. Jeg kommer nå til å finne stedet hvor jeg kan laste ned neste sesong, og jeg kommer til å bli fryktelig fristet til å se bare en episode, og da er det jo kjørt, for da blir jeg fristet til å se alle....
Og jeg, jeg elsker mine tirsdager der jeg sitter krøllet oppi sofan med te og pledd og laptop og finner roen til å ikke gjøre noe annet mens jeg ser på. Grrr.
Men jeg skal være sterk, skal bare finne ut hvem som dør, for nattesøvnens skyld ;)

fredag 22. januar 2010

Hjemmedag med Karoline

mens mor har vært en tur i Oslo igjen, har Karoline vært syk. Oppkast og feber :(
I dag er hun ikke syk, men skal få ha en dag hjemme med mor bare for å kose (og døyve den dårlige samvittigheten til mor...) og slappe av :)

mandag 18. januar 2010

Irriterende at jeg ikke kan noe om HTML..

Akkurat nå irriterer det meg grundig at jeg ikke kan noe om hvordan jeg kan redigere malen her. Jeg synes innleggene blir altor smale...

Ser jo det er litt å sette seg inn i ja, så det får bli en dag man har goood tid. :)

søndag 17. januar 2010

Salig søndag










Deilig søndag i dag.. Våknet opp rett før kl 11, ingen barn og etterpå ruslet vi bort til svigerfar - til ferdig dekket frokost sammen med han, ungene og mannens onkel Terje.


Etter dette har mor og sønn vært på sønnens rom helt til leggetid, om man trekker fra tiden vi spiste middag. Vi har dratt frem to digre esker med lego og bygd opp politistasjonen, som trolig har vært i dvale i et par år nå... Veldig morsomt, og veldig tidkrevende da delene var blandet med både flyplass, racerbiler, dinosauruser +++


Kl 21 kom far i huset og kremtet bestemt om at det faktisk var leggetid, men da var huset ferdig, og bare småplukk igjen på helikopter og bil.





Tror jeg kan med trygghet si at jeg blir opphengt i byggeprosjektene :D

Nuvel, deilig dag - i morgen venter hverdagen.

torsdag 14. januar 2010

Bevare roen....


Stjeler en overskrift fra Elisabeth Ø......

Vi har vært på vennebesøk i kveld og da har altså to små frøkner funnet ut at de skulle klippe håret... Ja, bildet taler for seg selv.

JEG prøver iherdig å senke skuldrene og tenke at det tross alt vokser ut igjen, men det er jammen ikke lett.
Nå er frøken sendt i seng med en pannelugg som mor har forøkt å redde, ikke mye pent resultat, men dog - bedre enn utgangspunktet.

Det tok sin tid å reise hjem i går...




Ikke mindre enn 5 timer brukte jeg på å vente på Gardermoen i går kveld for å komme meg hjem. Dette kunne fort blitt en veldig kjedelig evt veldig dyr affære om jeg skulle vært der så lenge aleina, men så kom heldigvis min gode venninne Bente også, så da ble ventetiden SÅ mye hyggeligere.
Kjente fra ungdommen møtte man også, 2 år siden sist - da også på flyplassen - Trille (fra de glade dager på Skilder'n) Veldig hyggelig!

Da er det snart helg, timene for denne uka er brukt opp for lengst :)

onsdag 13. januar 2010

og ikke nok med det....

(prøver intenst å ignorere at innleggene mine ikke blir seende ut som på forhånsdvisningen)



Jeg bor på mitt stamhotell i byen, Hotell Bastion. Rett og slett ble det stamplassen grunnet avstanden til kontoret (3 min å gå) samt at betjeningen er riktig så søte mot meg. At det var midt i horestrøket tidligere kunne man ignorere når man kom rett infor døra.
Jeg trodde rett og slett jeg skulle dåne når jeg åpnet døren til rommet, enset knapt at gangen utenfor også var - Nyrenovert!!! Så nå er jeg jammen spent på resepsjonen og frokostområdet....
















tirsdag 12. januar 2010

Jeg er forresten i hovedstaden








I dag er første gangen på lenge at jeg er på tur til Oslo igjen, har gjennomført en meget viktig studietur, som en del av byggeprosjektet i kveld - på Ikea.












Ikke nok med at kjøkkenavdeling ble nøye studert, men så fikk jeg noen timers høyt etterlengtet kvalitetstid med min gode venninne Elisabeth, og jammen har vi ikke spist raspeball også





Jøjemeg!

Hjelp!!



Hva man skal begi seg ut på...


Ikke vet jeg om jeg har noe å dele som ville fatte andres interesse, egentlig - sånn generelt, så har jeg nok ikke det. MEN - familien Strømseth skal altså i gang med å bygge hus dette året. En spennende prosess som for vår del allerede snart har vart i ett år allerede. I den forbindelse er det mye jeg så gjerne vil dele med venner rundt omkring i norges land og syntes dette kanskje var en god ide.


Nuvel.

I det vi begynte å leke med tanken på å bygge hus begynte vi å bestille huskataloger, og jeg skal si dere at det var ikke rent få som dumpet i postkassa vår. Jeg er bare glad postbudet er utstyrt med bil...

Tomta ble reservert og den er ser du her. Tomt nr 8, helt øverst opp mot skogen.

































Å finne husleverandør er i seg selv en risikosport viser det seg, for i det du forteller at du skal bygge hus er det ikke rent få som over lunsjen villig vekk deler sine og sine venners negative erfaringer med valg av husleverandør og entreprenører og snekkere.


Vel, vi landet på Tyrolerhus/Kvadratium, og har i samarbeid med dem tegnet for oss det perfekte hus - så klart!


Hvordan det ser ut må dere nok vente en stund til før dere får se, jeg må bare sjekke at jeg ikke blir saksøkt om jeg deler før kontrakten er signert :)

Men her er huset vi tok utgangspunkt i og tegnet om